Līdaku mānekļu tops un atskats uz 2020. gada sezonu.

Līdaku mānekļu tops un atskats uz 2020. gada sezonu.

Līdaku mānekļu tops un atskats uz 2020. gada sezonu.

Līdaku mānekļu tops un atskats uz 2020. gada sezonuŠis gads priekš manis ir bijis atklājumiem bagāts un pavēris acis uz to, cik īstenībā maz zinām par trofejas līdakas mērķtiecigu ķeršanu. Tāpat daudz jauna uzzināju par it kā “vienkāršo” Big Bait tehniku. Izrādās, ka arī šeit ir simtiem detaļu, kas tieši ietekmē to cik veiksmīga būs cope. Tāpēc šajā rakstā atskatīšos uz savu 2020. gada 3 TOP mānekļiem, kā arī, lai raksts būtu objektīvāks, aptaujāšus sev zināmos Big Bait tehnikas piekritējus, kuri uz ūdens ir bieži un kuru lomi ir vērā ņemami. Pat pašam būs interesanti salīdzināt cik mans tops sakrīt ar viņu. Bet tagad pie lietas!Šis gads bija pirmais, kad mērķtiecīgi pievērsos Big Bait tehnikai. Pirms tam biju mēģinājis gan džerkot, gan mētāt lielākas gumijas ( +20 cm), bet tā arī līdz galam nebiju iedziļnājies un šogad bija pienācis laiks atkost arī šo tehniku. Nu ļoti gribas pārspēt savu personīgo rekordu, bet izrādās, ka viss nav tik vienkārši kā sākumā likās. Šoreiz gan neiedziļināšos tehniskajās lietās, to atstāsim garajiem ziemas mēnešiem, šoreiz tikai par mānekļiem un to kādēļ tie ir iekļuvuši manā topā.Es

  1. Gator Gum Bait- šī mānekļa rezultavitāte ir neapšaubāma un visspilgtāk man palikusi atmiņā pirmā nopietnā reize kad darbojos ar Big Bait. Lai bilde būtu pavisam skaidra, jāsāk no sākuma. 1. un 2. maiju pavadīju Lielupē ar sev jau tik ļoti labi pazīstamo tviča tehniku. Rezultāti zem katras kritikas. Pāris mazas līdaciņas un daži nelieli asari. Bez tam, lai noķertu šīs necilā izmēra zivtiņas, nācās pielikt neierasti lielas pūles. Taču 4. maijā kopā ar Mārtiņu Balodi startējam uz Juglas ezeru. Šoreiz gan tikai ar “lielajiem” kātiem un lielajiem mānekļiem. Jau no rīta garstāvoklis nekāds. Pēc divu dienu mocīšanās, likās, ka nekas prātīgs nevar sanākt, kur nu vēl ar lielām gumijām. Bet vai kā es kļūdijos! Jau ceturtajā metienā uz 27 cm Gator Gum Bait mānekļa ir spēcīgs BOOM un 93 cm līdaka laivā. Smaids līdz ausīm, rokas trīc, sajūtas neaprakstāmas. Bet pats labākais tikai sekoja. Copes bija daudz, līdakas lielas. Tajā dienā mūsu laivā mazākā līdaka bija 83 cm gara! Mārtiņam bija arī divas līdakas virs metra. Normunds Ikomass laboja savu personīgo rekordu. Emocijām bagāta diena ar daudz lielām zivīm. Un kopš tās dienas Gator silikona mānekļi vienmēr ir vieni no pirmajiem ar ko sāku spiningot un pārbaudīt potenciālas vietas.

GatorNākamā reize, kad Gator mani pārsteidza, bija augusta beigās. Šoreiz atkal ar Mārtiņu dodamies uz Lielupi ar lielajiem mānekļiem. Intensīvi spiningojam, bet rezultātu nav. Mārtiņam ir pāris vājas copes, bet es pat nejūtu pieskārienus māneklim. Tad uz zāļu malas izdodas pierunāt vienu nelielu līdaciņu - pat mērtīt negribējās, izmērs ap 60cm nav nopietns priekš Big Bait. Taču turpinam mētāt un iebraucam interesantā vietā, kur sajūtas saka: ”Jābūt!” Un ir! 22 cm Gators pazūd mutē ap 90 cm garai zaļsvārcei! Sākumā gan likās, ka līdaka būs daudz lielāka, jo tā sagādāja ļoti sparīgu cīņu. Un likās, ka bez variantiem, pretiniece būs virs metra. Interesanti bija tas, ka tajā dienā testēju jaunās Gator krāsas un secinājums bija sekojošs – uz citām gumijām copes bija, bet nebija realizācijas- līdaka pa mānekli uzsita, bet virsū nesēdās. Turpretī, kad uzsita pa Gatoru, tad realizācija bija 100%. Nezinu ar ko to izskaidrot - veiksmi, vadīšanas ātrumu vai mānekļa formu, bet ir dienas un apstākļi, kad tieši Gator mānekļi atnes vislabāko lomu. Tādēļ manā topā šis modelis ir stabilā pirmajā vietā.

  1. Svartzonker McRubber- Šis māneklis man deva rezultātus visu vasaru. Tieši karstajās, saulainajās dienās, kuras galīgi nav piemērotas spiningošanai un līdaku aktivitāte ir zem katras kritikas. Svartzonker Mc Rubber deva rezultātu. Jā, parasti tā bija viena līdaka, bet tādām dienām arī tas bija daudz. Visspilgtāk man atmiņā palika Eholotes.lv Pike Fight 2020 II posms. Ārā +30 grādi, minimāls vējiņš, saule pie debesīm un vienīgais ko var noķert ir saules dūriens. Sacensību dalībnieki dodas Babītes ezerā un es kā tiesnesis palieku krastā gaidot rezultātus. Diemžēl no 30 ekipāžām pirmo divu stundu laikā tiek iesūtīta tikai viena līdaka - 67cm. Skaidrs, ka nekas dižs šodien nebūs. Tādēļ nolemju, ka došos uz ūdens, kopā ar operatoru un savu veiksmes amuletu- Lauru. Uztaisīt smuklas bildes ar dalībniekiem un pie viena aizvest vēsu ūdeni, ja nu kādam beidzies dzeramais laivā. Dalībnieki ir plaši izklīduši pa visu ezeru un kamēr meklējam kadrus, nolemju nedaudz paslidināties pa ezeru un paspiningot krasta bedrēs. Slīdam gar vietu kur ir rets niedru puduris un dziļums strauji palielinās. Pirms metiena vēl pasaku- šeit ir jābūt. Pimais metiens un nekā. Operators smiedamies paņem rokās kameru un saka: “Rādi kur ir?!” Otrais metiens pa puduri. Lēni vadu mānekli un redzu kā no niedrēm izskrien līdaka un uzklūp māneklim. Toreiz gan izmērīt zivi neizdevās, jo uztveramo tīkliņu un mērlenti bijām atstājuši krastā, bet līdaka uz 90 cm laivā. Visiem prieks. Īpaši pārsteigts es biju par kopējiem rezultātiem. Diemžēl no 30 ekipāžām pie zivs tika tikai 3 sportisti. Svartzonker atnesa tās dienas lielāko zivi no vairāk kā 60 spiningotājiem.

123625811 998277484020696 2778239665670619252 NVēl viena fantastiska reize bija Septembra vidū Lielupē. Iebraucam uz ātro rīta copi. Diemžēl copei varu veltīt tikai pāris stundiņas un zivi jācenšas atrast ātri. Pārbaudām jau zināmas vietas, taču seko tikai pāris tukšas copes un pēc sajūtām nekas nopietns tas nav. Es aktīvi mainu mānekļus un secinājums -  uz Svartzonker Big Mc Rubber izdodas iegūt 8 copes 2 stundu laikā no kurām vienu izdevās paturēt galā visai ilgi un pēc sajūtām - zivs nebija no mazākajām. Diemžēl to pazaudēju, jo kārtīgi nepiecirtu. Turpretī, kolēģis aktīvi mainot mānekļus, tiek tikai pie vienas vājas copes. Arī man citi mānekļi rezultātu nenesa. Tā bija Svartzonker diena.

  1. Wolfcreek Shad 23cm. Ja par pirmajām divām pozīcijām man nebija nekādu šaubu, tad par trešo vietu nācās spēcīgi apdomāties. Mānekļu ir patiešām daudz, izvēle plaša un gandrīz uz visiem ir izdevies noķert zivi, bet topā vēlos iekļaut kaut ko īpašu un izceļamu. Wolfcreek Shad man arī ir iedevis zivis, kad viss pārējais klusēja. Atšķirībā no Gator un Svartzonker , Wolfcreek mānekļus pamatā izmantoju tikai apstrādājot dziļuma kanti ar papildus 10 -14 gr atsvaru. Zinu, ka ir spiningotāji, kas atkoduši šo mānekli arī copei seklumā, bet savas specifiskās spēles dēļ pauzēs, man patīk viņu izmantot 3 - 4 m dziļumā. Konkrēti ar šo mānekli man saistās viena cope Lielupē. Tajā dienā dodos upē kopā ar savu meitu. Ir jūlija beigas, diena solās būt karsta, tādēļ dodamies copēt agri no rīta, ar domu, ka paspēsim paspiningot pirms uz ūdens parādās atpūtnieki un laicīgi dosimies mājās. Parbaudām līdaku vietas. Es spītīgi darbojos ar Big Baitu, Olīvija mētā rotiņus un citus nelielus mānekļus. Līdaku vietās dabūjām pāris vājas copes, bet saule jau pacēlusies un pa upi sākas aktīvāka kustība. Nolemjam nostāties vietā, kur vēsturiski ir bijuši asari. Es personīgi uz lomu neceru, bet vairāk domāju, lai bērnam prieks. Dziļums ap 3-4.5m. Meita sāk mētāt, bet īpašu rezultātu nav. Asaris ir visai pasīvs un garlaicības mākts paņemu savu spiningu. Aprīkoju ar Wolfcreek Shad 23cm izmērā un iemetu uz kants. Ļauju māneklim pagrimt un sāku to vadīt ar stop& go metodi, apmēram metru virs grunts. Trešajā metienā- Bums! Līdaka mani pārsteidz nesagatavotu un sākumā liekas daudz lielāka nekā ir patiesībā. Pie lavas nopētam izmēru- ap 70 cm. Bērnam vismaz prieks, ka esam zivi redzējuši. Man jaunas pārdomas par vietas izvēli un pēc zivs atbrīvošanas dodamies mājās ar smaidu sejā.

115735221 3106725099393340 6221342320570355371 O Tas bija mans mānekļu TOPs 2020. gadā.  Tagad vēršos ar jautājumiem pie tiem makšķerniekiem, kuri to dara daudz un mīl eksperimentēt ar mānekļiem - kāds ir Jūsu 2020. gada Big Bait mānekļu TOP 3?

Līdaku mānekļu tops un atskats uz 2020. gada sezonu.

Mārtiņš BalodisMārtiņš Balodis: Šis jautājums ir daudz sarežģītāks nekā sākumā liekas. Katriem apstākļiem ir savi mānekļi, kuri strādā vislabāk. Es varu nosaukt trīs savus iecienītākos mānekļus un secībai nebūs nozīme. Tie ir modeļi ar kuriem sāku apstrādāt potenciālu vietu.

  1. Svartzonker Big McRubber- šis māneklis labi strādā kā seklumā tā arī dziļākās vietās ķerot palēģiski. Es personīgi dodu priekšroku lēnām gumijām un tieši Svartzonker sevi ir pierādījis vislabāk.
  2. Gator GumBait- Es dodu priekšroku tieši 22 cm versijai, kura arī ir lēna gumija kura dažreiz dara brīnumus dienās kad vispārējais klusē. Parasti to lietoju dziļumā līdz 4m.
  3. Miuras Mouse- ar šo mānekli parasti apstrādāju seklumus, taču pēdējā laikā tā pierāda savu rezultavitāti arī ķerot palēģiski. Šim māneklim ir ļoti liela ūdens pretestība, kas piesaista plēsēja uzmanību un dubultā tvisteraste bieži sakaitina ne tikai līdaku.

Vēl noteikti vajadzētu pieminēt arī Eastfield Wingman XL, taču šo mānekli vēl neesmu paspējis pilnībā atkost. Tāpat noteikti ir jāpiemin Strike Pro Pig Shad un Giant Pig shad un Snack Baits dažādos izmēros, bet kā jau teicu uzskatu ka katrai vietai un apstākļiem ir savs māneklis.Kristians GodiņšKristiāns Godiņš: Es piedāvāju dalīt manu topu divās daļās:1)            3 mānekļi uz kuriem šogad esmu noķēris lielākās līdakas;Savage gear Eel 30 cm svarotais (80 gr); Keitech Easy Shiner 8 collas un CWC Giant Pig Shad. (121 cm; 118 cm un 110 cm).2)            3 kuri man visvairāk patīk un tiek biežāk lietoti klasiskajā big bait: Gator Gum 27 cm; Snack baits XL 28 cm; Eastfield Wingman XL ir devuši gan metriņus, gan šī gada jaudīgākā līdakas cope ir bijusi uz Gator Gum 27, joprojām nevaru aizmirst to bliezienu…Normunds IkomassNormunds Ikomass:  Ik dienā vairāk lietoju CWC ražotos mānekļus un man tops šogad ir:1.Strike Pro Giant Pig Shad. Pēc pieredzes- ir liela atšķirība starp orģinālu un pakaļdarinājumiem.2.Miuras Mouse šis māneklis ļoti labi strādā zālēs- platā galvas daļa pašķir zāles un stingera āķi turas māneklī.

  1. Strike Pro Buster Jerk- atkarībā no dziļuma var piemeklēt atbilstošo modeli- Super Shallow- seklumiem, Shallow vidējam dziļumam un Sinking dziļākām vietām. Džerka priekšrocība ir tā, ka tas ķer visa izmēra līdakas un dienās, kad lielā negrib ēst, var pastrādāt arī uz mazākām līdakām un vismaz sajust copes.

Dāvis GriķisDāvis Griķis: Ikdienā lietoju ļoti lielu klāstu ar mānekļiem un to krāsām un izvēle ir atkarīga no ūdenstilpnes, laikapstākļiem un mērķa, līdz ar to top5 mainās dinamiski visu laiku, bet tā lai iezīmētu no šīs sezonas tādu kā universālu “search and destroy”  top5 komplektu, tad tas varētu izskatīties šādi:

  1. Gator Gum 22cm
  2. StrikePro PigShad 23cm
  3. StrikePro Buster Jerk 15cm
  4. Eastfield Wingman Curly 23cm (šī gada atklājums)
  5. Gator Gum 27cm

Team JagermeisterMāris Krēpausis Team Jagermeister, Eholotes.lv Pike Fight 2020 kopvērtējuma otrās vietas ieguvējs: Šī gada sezona (1.maijs - ……) ir bijusi grūti prognozējama un ar ļoti mainīgām sekmēm. Ja vasaras sākumā bija sajūta, ka strādā gandrīz jebkurš liels māneklis ar jebkādu animāciju, tad jūnija beigās un vēlāk vasarā viss mainījās. Vai līdaku aktivitāti un uzvedību ietekmēja ūdens tempēratūra un līmenis, vai arī kādā brīdī bija jūtamas sekas pēdējai bezledus ziemai, taču vairākkārt no pieredzējušiem copmaņiem un konkrētu ūdenstilpņu pārzinātājiem esmu dzirdējis par izmaiņām līdakas uzvedībā.Sezonai ieskrienoties, diezgan ātri ar savu copes kolēģi nonācām pie secinājuma, ka lēna un pat ļoti lēna mānekļa animācijas apstākļos, kontakti ar zivi ir regulārāki un rezultatīvāki. Tā kā visu zināmais Strike Pro Pig shad savu labāko animāciju rāda velkot to salīdzinoši ātri, un pat deguna apgraizīšana nepalīdzēja iegūt vēlamo, nesteidzīgi tempu, bija nepieciešami citi mānekļi.Kā visas sezonas neapšaubāms līderis, šogad ir izrādījies māneklis Svartzonker Big McRubber (25 cm/116 gr). Tā pat rezultatīvs bija šī paša mānekļa nedaudz mazākā versija (21cm, 88gr), taču tieši lieākā versija irzrādījās rezultatīvākā, iekārdinot gan 90+ cm līdakas, gan 50 cm līdacēnus.Kā viens no sezonas atklājumiem kļuva tā paša ražotāja SvartzonkerMcRubber Shad (23 cm, 62 gr). Vairākas reizes piedāvājot kādu lieu masīvu mānekli un redzot līdakas iznācienu vai sajūtot nelielu kontaktu ar to, tieši nomainot māneklis uz McRubber Shad tika panākts rezultāts un foto ar gana cienīgām līdakām(līdz 90cm). Tiem mānekļiem, lai iegūtu labāku spēli pie lēnas izvadīšanas, līdzīgi kā strike pro Pig shad gumijām, es mēdzu veikt nelielu plastisko ķirurģiju degunam, nogriežot tā spico daļu. Varbūt tikai ticība pašam priekš sevis, taču esmu pārliecināts, ka tas man ir palīdzējis pierunāt ne vienu vien zaļo.Vasaras karstākajos mēnešos (jūlijs, augusts), šķiet līdakas sasniedza savu zemāko aktivitātes līmeni. Protams ar maziem mānekļiem, zālēs un starp viņām varēja atrast 50-60cm līdaķeļus, taču ne jau viņiem vēlējāmies sasveicināties. Tā kā vienās no sacensībām, kurās piedalījāmies bija papildus punkti pat Eastfield mānekļu izmantošu līdakas noķeršanā, mēs padziļināti iepazināmies arī ar šī ražotāja mānekļu līniju, kurā ir gan vibroastes, gan lela izmēra tvisteri (ļurkastes). Tā rezultātā  secinājām, ka Eastfield Wingman (21 cm, 80 gr) ir izcils lēnas animācijas māneklis seklām vietām. Gadījumos kad šo mānekli ir nepieciešams iegremdēt nedaudz dziļāk, vai tomēr paātrināt animāciju, ir nepieciešams papildus izsvarojums. Taču šinī gadījumā nederēja piekarināt svaru pie priekšējās karabīnes, jo paātrinot animāciju, tam vienalga bija tendence gāzties uz sāniem un pat apgriezties par visiem 360 grādiem. Secinājām, ka vislabāk ir ieskrūvēt papildus svaru vēderā starp priekšējām spurām, kas stabilizē mānekli palielinot animācijas ātruma diapazonu.Kā pēdējo mānekli gribētu pieminēt Strike Pro Buster Jerk II. Māneklis ar plašu animācijas paleti. Vienmērīga ievilkšana, aktīva džerkošana, īsas - garas pauzes, slinki vai agresīvi. Kad lielās gumijas noklusē, šis salīdzinoši tomēr jau mazais māneklis ir pierunājis gan 40cm līdaku, gan 85cm līdaku. Domāju tieši forma un animācija, ir šī mānekļa stiprās puses. Īpaši daudz kontakti ir bijuši ar tiem džerkiem, kas uzvedas kā suspenderis, un pauzes brīdī vienkārši paliek uz vietas. Tādējādi viņiem arī izmantoju fuorlurokarbona pavadu, jo smagāka pavada tomēr defund novels uz leju un tas lēnām grimst.Krāsas izvēlē es vēljoprojām esmu konfliktā ar sevi par to, cik tam ir liela nozīme. Uzskatu ka vispirms panākumus nodrošina mānekļa lieluma, formas un animācijas pareizo attiecību atrašana.  Tai pašā laikā tomēr vados pēc principa, kāda barības bāze lidakām ir pieejama konkētajos apstākļos un konkrētajā vietā. Savā laikā pat esmu pēc vairākām tukšām copes stundām, beidzot noķēris līdaku, laivā taisījis tai sekciju, lai saprastu ar ko viņa barojas. Secinot, ka  tas ir breksis, asaris, mazas mailītes vai līnis, var piemeklēt gan krāsu, gan formu attiecīgajiem apstākļiem.  Protams, ka nav noslēpums, ka seklākos ezeros labi strādā zeltainas un zaļas eļļas tipa krāsas, kas iespējams atgādina līņus, kas ir iecienīta barība līdakām. Tai pašā laikā, jo copes vieta mērķtiecīgi tiek izvēlēta tuvumā brekšu baram, var izmantot gaišākas krāsas. Un protams klasiski, nemirstīgā asaru imitācija gan dabīgā, gan skābās krāsos toņos ir jābūt pieejamo krāsu arsenālā.  Team Marmors Modris Skulte un Mārtiņš Tihanovs komanda MarMoRS, Eholotes.lv Pike Fight 2020 uzvarētāji:

  1. McRubber un BigMcRubber flash sērijas. Krāsojums: breksis (Bream) duļķainākā ūdenī, motoroil variācijas, asaris - saulainā laikā, dzidrā ūdenī ;

Ļoti laba mānekļa spēle vienmērīgi velkot, absolūts favorīts kopš pievērsāmies big bait tēmai .

  1. Wolfcreek shad ( un shad Jr.). Šīs sezonas atklājums. Krāsojums:

Langbam shad un motoroil variācijas. Savas īpatnējās formas un spēles dēļ ieguvis iesauku "sportists". izcila mānekļa spēle vienmērīgi velkot vai ar nelielām pauzēm.

  1. Pig Shad. Lielo mānekļu klassika. Komentāri šeit laikam būtu lieki. Krāsojumi: Jeppan un Black okoboji perch.

Oskars DrešmanisOskars Drešmanis: Mānekļu secībai nebūs nozīme, jo viss TOPs mani šogad ir labi iepriecinājis, 2 no tiem arī iepriekšējos periodos.

  1. Daiwa Prorex Duckfin Shad XL 25 cm - daudzu nenovērtēts māneklis, kurš man sniedzis riktīgi pozitīvas emocijas gan pērnā gadā, noķerot gandrīz 10 kg magu līdaku, gan šogad, kad vienā no februāra dienām, iebraucot Babītē kopā ar Dairi Kandeli. Sākumā izbraukājām manas ziemas lielo līdaku vietas, bet šīs neatsaucās, tad devāmies uz viņa zināmajām vietām un tur es viņu apspēlēju, noķerot 92 un 96 cm garas līdakas, kuras šajā periodā izskatās baigi smuki, jo ir labi paēdušas un ar ikriem, tādējādi to svars ir robežās no 6-7 kg. Šīs gumijas mazais brālis (20 cm, 50 gr) manās rokās (zinu copmani, kuram ar šo mānekli nesanāk sadraudzēties) arī bieži ir darījis brīnumus, bet tas pārsvarā piemāna zivis līdz 90 cm robežai.
  2. Džerks Strike Pro BIG BANDIT (grimstošā versija, 98 gr)- šis māneklis man dikti mīļš un rezultatīvs jau ne pirmo gadu. Zinu, kā pārsvarā džerkotājiem sirdij tuvi ir par klasiku kļuvušie Buster Jerk mānekļi, bet man tieši lielākais brālis ir favorītos. Tas ķer gan pavasarī, gan vasarā, gan vēlā rudenī un ziemā. Tā nu ir sanācis, ka iepatikās tieši lēni grimstošā versija nevis suspending vai shalow, kas Babītē būtu vairāk piemērotas. Šī iemesla dēļ ne tik daudz, kā gribētos, varu to pielietot. Tomēr tas man 2020.gadā atnesa smuku zaļsvārci 1m+ (101 cm) un šajā dienā vēl viena 1m+ līdaka tam sekoja līdz laivai. Ja lielākie salikona mānekļi man parasti palielina vidējo zivju izmēru, bet mazākie to samazina, tad šim džerkam gan klūp virsū visa kalibra zivis, tādēļ, neskatoties uz tā izmēru, nav jāuztraucas, ka tas ķers tikai trofejas un copju būs krietni mazāk kā ķerot ar mazākajiem brāļiem.
  3. Wolfcreek Skinny Wolf 18 cm, 99.8 gr džerks. Tas ir mans 2020.gada jaunatklājums - tiešām iepatikās no pirmās dienas, skaļuma ziņā un skaņas zemo frekveņču ziņā kabina pat vecajam krabim Bandītam. Lēni grimst, kas arī man patīk, var izvadīt seklāk, kā jau iepriekš minēto Bandītu. Spēle saprotoša, smuki glaidi, provocējoši šūpo sānus. Jau Babītes ezera sezonas atklāšanas dienā tas skaļi sevi pieteica un kļuva par vienu no mīļākajiem mānekļiem, kaut gan to man ir pietiekamā daudzumā. Tātad, kā parasti 1.jūnijā cenšos apmeklēt Babītes ezeru un Wolfcreek džerks šajā dienā priecēja mani jau no paša rīta - kopā noķēru 6 mēra līdakas no kurām četras bija no 4-6+ kg smagas (garākā 97 cm). Vēlāk arī sezonas turpinājumā šis māneklis priecēja, bet, kā jau minēju iepriekš, copēju pārsvarā Babītē. Šis seklais ezers no vasaras vidus līdz vēlam rudenim pie zema ūdens līmeņa ir maz izmantojams džerkošanai, tādēļ Skinny Wolf gaida vēlo rudeni, lai varētu atkal sevi pierādīt.

Ingus DukaļskisIngus Dukaļskis: Šis man ir bijis ļoti ‘līdacīgs’ gads- 24 metri laivā, no kuriem 11 Latvijā. Tops ir izveidojies sekojošs:

  1. Lucky John Kubira
  2. Svarzonker McRubber
  3. Gator Gum Bait

Anatolijs LivdānsAnatolijs Livdāns: Mans TOP 3 klasiskajā Big Bait spiningošanā būtu:

  1. Gator Gum 27 cm Black Perch krāsā atnesa man visvairāk 90+ līdakas pēdējos divos gados.
  2. Svartzonker Big McRubber 25 cm C7 papagaiļa krāsā sākot ar šī gada maiju regulāri dod iespējas tikt pie copes. Slaidāka forma salīdzinot ar Gatoru ar mazāku rollingu, bet aktivāku astes spēli.
  3. Snack Baits Shad XL 28 cm. Retāk dod zivis, tomēr izmērs visām pāri metram.

123Pāvels Jerk Bait:  Mums TOPā šogad ir tieši Strike Pro Pig Shad Giant. Gumiju mums ir ļoti daudz un dažādas bet Giant Pig Shad strādā vislabāk- māneklis ir universāls to var novadīt kā 10 cm dziļumā, tā arī lielākā dziļumā ar papildus atsvaru. Man viņa strādā visu sezonu un pārsteidzoši arī uz visa izmēra zivīm. Apskatot manis aptaujāto ekspertu viedokļus, varu secināt, ka ir vairāki modeļi un ražotāji kas topā atkārtojas biežāk nekā citi. Kādus secinājumus tas ļauj mums izdarīt? Acīmredzot ir mānekļi, kas līdakai patīk labāk, tāpat ir makšķernieku ticība konkrētajam ražotājam. Tāpat ir jāatceras, ka katram ražotājam ir savi īpašie krāsojumi, kas nav citiem. Arī tam var būt nozīme. Bet ar šo rakstu vairāk gribēju pats saprast, kas tad īsti šogad ir nesis labākos rezultātu, un kas var būt nav attaisnojis uz sevi liktās cerības. Ja esat nolēmis nākamgad pievērsties Big Bait spiningošanas tehnikai vai vienkārši papildināt savu mānekļu arsenālu, manuprāt šis ir labs, objektīvs špikeris, jo kā jau teicu - aptaujātie uz jautājumu atbildēja individuāli un pēc saviem ieskatiem. 

Vai neatradāt to, ko meklējāt? Palīdzēsim!

Mūsu profesionālie pārdevēji palīdzēs atrast meklēto vai arī atradīs ko līdzvērtīgu!

Sazināties